Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kämpar för Ljusnebadets överlevnad

/

Inomhusbadet i Ljusne kämpar fortfarande för sin överlevnad. Man har pengar fram till nyår, sen vet man inte hur det kommer att gå.
- Vi gör allt vi kan för att rädda badet, säger föreningens ordförande Ewa Lind.

Annons

I februari höll badhusföreningen i Ljusne sitt årsmöte. På dagordningen fanns i stort sett bara en fråga – avveckla eller inte.

När mötet avslutades hade medlemmarna kommit fram till att man skulle försöka en säsong till.

Med hjälp av en stödkonsert och ett högre inträde skulle föreningen få mer pengar i kassan.

- Konserten gav oss runt 6 000 kronor. Men vi har även bakat bröd och sålt kaffe på olika evenemang. Dessutom arbetar vi alla ideellt, ingen av ledarna för vattengymnastiken tar ut någon ersättning, berättar Ewa Lind.

Nu har föreningen pengar så det räcker fram till nyår. Vad som händer därefter kan ingen svara på i dagsläget.

- Vi betalar årligen 200 000 kronor i driftkostnader till kommunen och det kommer vi inte undan. Därför är det viktigt att hitta nya kundgrupper, säger Ewa Lind.

Man vet redan nu att särskolan behöver mer badtid åt sina elever. De för även samtal med hälsocentralen Mitt Hjärta som har för avsikt att starta rehabiliterande verksamhet i Ljusne. Och då kan kanske varmvattenbad vara något för dem.

- Vi har våra tentakler ute, än är vi inte beredda att ge oss. Då är det bättre att ta chansen och prova lyckan, säger Ewa Lind.

Föreningen kommer dessutom fortsätta att arrangera må bra-dagar en gång i månaden. Precis som det allmänna badet och bastubadet som är öppet flera dagar i veckan.

Mer läsning

Annons