Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juvelit AB testar Europamarknaden

/
  • Kent Palm, Juvelit AB, etiketterar dunkar med spensåpa. Det är en nischad produkt som förhoppningsvis ska få Söderhamnsföretaget att växa – även på Europa-marknaden.

Det började i Roland Palms garage. Från denna kreativa plats håller Söderhamnsföretaget Juvelit AB på att växa ut till en betydande aktör med sina nischade produkter – uppskattade både av kor och Kfor-soldater

Annons

Man får leta ganska länge när man ska besöka Söderhamnsföretaget Juvelit AB, på Sunds industriområde. Bara en diskret namnremsa på postlådan avslöjar att man kommit rätt.

Men besöket är mödan värt. Inne i lokalerna, som är betydligt större än Roland Palms garage där allting började, står pallar med plastdunkar klara att fyllas med en verkligt kvalificerad produkt.

- Här är vårt produktbord, säger Kent Palm, brorson till Roland, och gör en gest med handen mot det runda bordet i rummet intill produktionshallen.

Där står ett halvdussin dunkar i olika storlek. Produkterna är juversåpan Juvelit, Juvelit Micro, båda med mjukgörare (Kent: "Vi vågade inte kalla den microsoft"), spensalva och Juvelit-block och Allrolsolsalva.

Det är den sistnämnda produkten som Kfor-soldaterna har i sina benfickor. Att den hamnade där berodde på kontakterna med en gammal veterinär hos SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet. Han arbetar numera åt försvaret och tipsade om Allrolsolsalvan som är etiketterad: Universalmedel.

Den ska förhoppningsvis göra susen för trötta soldatfötter med fotsvamp, torrsprickor och skavsår.

Hemligheten bakom spensalva och -såpa och Allrolsolsalvan är att man fått fram samma Ph-värde som huden, skadliga bakterier elimineras – och de nyttiga skonas. Resten sköter kroppen själv.

Med närmare 20 år på nacken för Juvelit AB vill Kent Palm testa Europa-marknaden med sina nischade produkter. En lansering i Danmark ligger närmast. Därefter kommer Tyskland, Österrike och Storbritannien.

 

 

Mer läsning

Annons