Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julklapp till Värmestugan

/
  • Erika Mårtensson, Pierre, Annette Lager, Marlene Lindgren Sköld, Lotta Mårtensson med julklappen från Lindens hälsocentral.

Personalen på Lindens hälsocentral har skänkt 2 000 kronor till Värmestugan.
– Nu utmanar vi andra hälsocentraler att ge pengar till Värmestugan, säger Erika Mårtensson, läkare.

Annons

Värmestugan har blivit den fristad som alla ville ha.

Allt fler sponsorer stöttar verksamheten. Och pengarna behövs för att hjälpa hemlösa med det allra nödvändigaste – som hygienartiklar och underkläder.

– Andra kläder kan de få direkt från vår egen loppis, säger Lotta Mårtensson.

Därför blev personalen väldigt glada för pengarna från hälsocentralen.

– Först ville vi avstå från landstingets julklappar till personalen och låta pengarna gå till värmestugan i stället. Men varken landsting eller kommuner får ge pengar till välgörenhet. Då gjorde vi en egen insamling under en personalfest, och jag hoppas att fler hälsocentraler gör samma sak, säger Erika Mårtensson.

Framtiden för värmestugan är fortfarande oviss. Kommunstyrelsen har stöttat med pengar fram till februari och tippat över ansvaret för en eventuell fortsättning till socialnämnden. En arbetsgrupp jobbar för att hitta möjliga intressenter som kan driva verksamheten vidare.

Man har bland annat pratat med kyrkorna i Söderhamn och Hela människan, det som förut hette RIA.

– Men vi har inte kommit så långt i diskussionerna än., säger Anders Rahmstrand, ordförande för kooperativet Stenbacken, som även driver projektet Trygg på stan – som i sin tur håller i Värmestugan.

Mer läsning

Annons