Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny har blommor över hela kroppen

/
  • På fingrarna står orden, love, hope och faith. Love står på vigselringsfingret.
  • Jenny tatuerade in en text tillägnad sina föräldrar på låret.
  • Jenny Svensson har 11 tatueringar, och fler ska det bli.
  • Dottern Carolines namn och födelsedatum finns på armen.
  • Jennys första tatuering var efter en skiss som maken Kenneth gjort.
  • Pinuppan gjorde Jenny för att den var fin. Kanske lägger hon till någon mack i bakgrunden.
  • Rosen på magen är en del av blomstertemat.
  • Tatueringen på ryggen sträcker sig ända ner till vaden. Kanske ska hon förlänga den så att den även pryder foten.

Med uppehåll för en graviditet har Jenny Svensson tatuerat sig kontinuerligt sedan hon var 18 år. På de 15 åren har hon hunnit täcka stora delar av kroppen med tatueringar. Hon är redan inbokad på tatueringsstudion för att göra fler.

Annons

Jenny Svensson har nio tatueringar på kroppen. Eller, nej så ändrar hon sig, börjar räkna med fingret på kroppen. Nej hon har tio mindre tatueringar och en stor, kommer hon fram till. Den stora tatueringen sträcker sig från nacken och ner på ryggen, vidare ner på låret och slutar på vaden. Kanske ska hon förlänga den så att den slutar på foten. För fler tatueringar ska det bli, Jenny är långt i från klar.

– Jag har mycket på gång, säger Jenny.

Hon är inbokad för nästa tatuering, en pistol i en blombädd, och vill ha kroppen fullmålad. Det är bara halsen och ansiktet som inte kommer att bli gaddade.

– Nej där går min gräns, det vill jag inte, säger Jenny.

Hon var 18 år när hon gjorde sin första tatuering, sedan har det bara fortsatt.

– Det började med att jag ville testa på något som jag inte gjort förut. Jag fick nys om en tatuerare och ville prova. Det är en kul grej, och extra roligt är det att ha något som ingen annan har. Men jag hade inte tänkt fortsätta och göra flera efter den första.

Det var maken Kenneth som skissade upp den första tatueringen.

– Jag tycker inte om döskallar, utan håller mig till blomstertemat. Det är bäst att ha blommorna på kroppen så slipper jag vattna dem för att hålla dem vid liv, säger Jenny.

Hon har enbart fått positiva reaktioner på tatueringarna.

– Oj, vilken stor tatuering du har kan folk säga. Jag tror att blommor går hem hos folk, säger Jenny.

Först var den stora blomstertatueringen som täcker ryggen, låret och vaden bara en decimeter stor, och har stegvis blivit större.

– Det går inte sluta, man får en kick av att tatuera sig, säger Jenny.

Hon har en teori om varför hon och så många andra tatuerar sig.

– Kanske är det för att dölja resterande kroppen, tatueringarna gör att blickarna dras till dem.

Om dottern Caroline, 11 år, i framtiden vill tatuera sig ska Jenny stötta henne. Precis som hennes egen mamma gjort.

– Det är helt upp till Caroline om hon vill tatuera sig.

Jennys mamma tycker det är spännande när Jenny gjort en ny tatuering. Jenny har tatuerat in en text på låret tillägnad sina föräldrar, för att de ställer upp så mycket.

– De finns alltid där. Jag sa inget innan utan när jag hälsade på sa jag att jag har gjort nåt för er. De blev glada och hedrade. Det är den mest betydelsefulla tatuering jag har.

Om några år kommer hela hennes kropp vara tatuerad, men vissa glipor mellan. Visst är det dyrt och gör ont, men det är det värt.

– Jag har ingen hobby, det är familjen och tatueringarna. Det gör ondare på vissa ställen än andra. Det beror också på dagsformen, hur man mår psykiskt. Det gör också ondare sedan jag fött barn tycker jag.

Hon har ångrat en tatuering, för att den blev fel.

– Jag tatuerade in Carolines porträtt, men det blev fel vid munnen. Det var helt enkelt inte Caroline man såg. Nu har jag tatuerat över den så den syns nästan inte längre.

Jenny förklarade för dottern att tatueringen blivit fel, och att hon i stället skulle skriva in hennes namn och födelsedatum på armen. Den tatueringen är Jenny jättenöjd med. Hon har också Kenneths initialer inbakade i en av blommorna på kroppen. Maken Kenneth har också gjort fyra tatueringar sedan Jenny började. Men han ska inte göra lika många som Jenny.

– Tatueringarna är ett pågående projekt, säger hon.

Mer läsning

Annons