Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzig kväll på sjön

/

M/S Moa var mer än fullsatt när sommarens andra jazzkryssning i Söderhamn arrangerades i helgen.
– En riktigt fin kväll blev det, säger arrangören Catharina Ericsson.

Annons

Redan från gästhamnen hörs ett lågt pianoklinkande. Ombord på turistbåten M/S Moa har Thomas Jutterström satt sig tillrätta och börjat ladda inför en annorlunda båttur. Tillsammans med Johan Jutterström på saxofon, Ove Lundström på cello och med Linda Olah vid micken bjuder han den fullsatta båten på en riktig musikresa.

När båten lugnt lämnar hamn höjs både stämning och volym ett snäpp. Kapten Lars-Erik Mickelsson tutar glatt åt några nyfikna vid Stugsundsudden, och ute på däck samlas ett litet gäng semesterfirare för att njuta av det milda vattenstänket. Nästa stopp blir Branthäll och skärgårdsbuffé.

– Stämningen är trevlig och det är jättemysigt ombord, och sådan fin musik vi får till det här skärgårdstemat, säger Catharina Ericsson från föreningen Viva.

Det blir en rofylld kväll i Söderhamns skärgård. De samspelta musikerna spelar med äkthet och värme, och publiken blir mer än bara åskådare på den lilla ytan. Någon sluter ögonen, lutar sig tillbaka och njuter av i musiken. Kvällen blir starkt Jan Johansson-influerad, med inslag av bland annat Monica Zetterlund och Billie Holiday. Även en liten båtlåt hinns med mellan varven. Catharina Ericsson hoppas på att kunna återuppta tematurerna nästa sommar i samarbete med föreningen för M/S Moa.

– I år är det lite av en första gångs-grej, men jag hoppas verkligen vi kan göra det här mer känt. Både för söderhamnare och turister, så himla fint som det här blev, säger hon och ler.

Mer läsning