Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzig högtidsstund i bönhuset

/
  • Anders Eklund kom loss i ett saxofon-solo i psalm 122. Eva Björk ledde sången i Dagen är kommen...  Symboliskt, förstås, efter som arrangemanget i bönhuset gick på kvällstid.
  • Erik Björk, hemmastadd vid trumsetet.

Jazzkväll i efterjulstid fyllde bönhuset i Östanbo, på söndagskvällen.

Annons

Det blev en tät stämning i bönhuset i Östanbo, på söndagskvällen, när Svenska kyrkan arrangerade jazzkväll.

Det var mycket folk i stora samlingssalen och ostmackor syntes ligga halvätna på faten när psalmsång, textläsning och jazziga tongångar avlöste varandra.

Jazz har ju inte alltid varit gångbart i kyrkliga sammanhang, men det är andra tider nu. När Anders Eklund kom loss i ett saxsolo i Dagen är kommen (psalm 122) kändes det som om till och med änglarna lade harporna åt sidan för att lyssna en stund.

Texten som lästes i den första avdelningen var den kända om hur judarnas store folkledare Moses undgick drunkningsdöden som spädbarn, tack vare bra samarbete mellan tre kvinnor, av vilka den ena var självaste faraos dotter.

Därefter var det dags för kvällens koralkör, bestående av damsektionen i Capellakören, att sjunga likaledes välkända Det är en ros utsprungen... (psalm 113).

Därefter fick de som kommit till bönhuset lockade av löftet om jazziga toner i vinterkvällen njuta av A child is born, (Thad Jones) återigen med Anders Eklunds saxofon som den tongivande.

Övriga musiker var, förutom Anders Eklund, Börje Blom på bas, Erik Björk trummor, Per Arne Gustafsson gitarr och Ulf Stenberg piano.

Konferencier och sångsolist var Eva Björk.

Efter A child is born serverades påtår, inför kvällens andra avdelning.

 

Mer läsning

Annons