Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jay Smith kommer till Söderhamn

/

Jay Smith och hans band von Benzo kommer till Söderhamn - trots allt. Den 26 juli uppträder han på Östra berget.

- Vi accepterar inte hans missbruk, men vi utgår från att han gör en proffsig spelning, säger Lennart Westman.

Annons

Jay Smith och von Benzo var tidigare i stort sett klara för att spela på den drogfria skolavslutningen School´s out som arrangeras av Be Smart. De stoppades då bandets namn ansågs anspela på lugnande mediciner och därför inte var passande i sammanhanget.

Jay Smith dömdes för någon vecka sedan även för narkotikabrott då han påträffades med cannabis på ett hotell i Stockholm.

Nu har Cityföreningen alltså bokat von Benzo, och även Danny Saucedo. Lennart Westman säger att han och styrelsen diskuterat frågan väldigt noggrant, och han har full förståelse för hur Be Smart tänkte när de avbokade von Benzo.

- Hade vi varit Be Smart hade vi antagligen tagit samma beslut. Det är inte okej att man missbrukar droger, men det är ingen som i det här fallet ska hindra honom från att uppträda.

Den andra Idolen som är bokad för samma kväll är Danny Saucedo. Han är inte lika skandalomsusad som sin kollega.

- Jag ska inte kasta någon skugga över Danny, men man vet aldrig. Fast hittills verkar han helylle, säger Lennart Westman och skrattar.

Den 26 juli är även vilodag för orienterarna som deltar i O-Ringen. Det kommer att hända saker på stan hela dagen, och konserterna med Jay Smith och Danny Saucedo blir en härlig final på kvällen, lovar Lennart Westman.

Mer läsning

Annons