Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakt på boende inför O-ringen

/

Om drygt ett år kommer återigen O-ringen till Mohed och planeringen inför den stora orienteringstävlingen är i full gång. Boende måste hittas åt de tusentals orienterare som kommer hit.

Annons

Så sent som för fyra år sedan arrangerades O-ringen i Mohed. Karl-Erik Jonsson, O-ringens generalsekreterare, berättar att den tävlingen gav ett bra resultat. De 14 000 tävlande spenderade tillsammans med de övriga tillresta totalt 83 miljoner kronor. Målsättningen är att höja antalet deltagare till 16 000 nästa år. De många tusen besökarna måste få någonstans att bo.

– Det behövs fler boendemöjligheter än de 3000 campingplatserna. Det finns många som gärna bor på annat sätt än på en camping. Vi behöver få ihop 2000 bäddar till, säger Karl-Erik Jonsson.

Därför blir det viktigt att hitta olika uthyrningsmöjligheter. Kent Sundqvist har anlitats av O-ringen bland annat för den uppgiften.

– Vi vill hitta boenden i första hand inom tre till fyra mil från Mohed, men förra gången bodde vissa så långt bort som fem till sex mil, säger Kent Sundqvist.

Den som har en stuga, en husvagn eller kanske en del av en lägenhet att hyra ut kan få betalt för det. Tävlingen varar i fem dagar, men många av de som kommer till området vill vara här i totalt åtta till nio dagar.

Mer läsning

Annons