Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägare gjorde skelettfynd på myr

/

Resterna från en människokropp påträffades i en svårtillgänglig terräng norr om Söderhamn. Polisen hoppas kunna identifiera personen genom tandkort.

Annons

Det var på måndagen som polisen larmades om att skelettdelar hade påträffats i ett område i närheten av Alebosjön. En jägare som vistades ute i naturen ska då ha upptäckt delar från ett skelett liggandes på en myr i en svårtillgänglig terräng.

Jägaren kontaktade polis som skickade en hundpatrull och tekniker till platsen. Dessa kunde konstatera att det rörde sig om kvarlevor från en människa , som hade legat på platsen en längre tid.

– Vi känner till att det finns en person som är anmäld som försvunnen i det aktuella området sedan tidigare, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

I början av juni försvann en man från norra Sverige i området kring Alebo efter en rad uppmärksammade trafikincidenter . Kvarlevorna ska ha påträffats cirka två kilometer från den plats där mannen senast var synlig.

Under måndagen kontaktade polisen mannens anhöriga för att informera om att ett fynd hade gjorts i närområdet.

– Vi har varit och sökt i området tidigare men det var i en väldigt ogästvänlig terräng som kvarlevorna påträffades, säger Mikael Hedström.

Fyndet har transporterats till Uppsala för en rättsmedicinsk undersökning och efter den hoppas polis att man definitivt ska kunna fastställa dess identitet.

Om det går att identifiera personen genom tandkort väntas svar inom kort. Krävs det däremot DNA-prov kan det dröja upp till en månad innan ett besked kommer.

– Det vi gör nu är att avvakta analysbeskedet. I tidigare liknande fall har det tagit upp mot en månad men det beror på arbetsbelastning och tillvägagångssätt, säger Mikael Hedström.

I nuläget misstänker polisen inget brott i samband med fyndet.

– Det är tragiskt men samtidigt skönt för anhöriga att man kanske kan få ett avslut, säger Mikael Hedström.

Mer läsning

Annons