Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jagades med glasflaska genom centrum

/
  • Under tisdagen låg glasskärvor från den krossade glasflaskan kvar längs gågatan.
  • En blodfläck på backen vittnar om måndagskvällens händelse.

Ett stort bråk utbröt under måndagen mellan flera personer i Söderhamns centrum.
Strax efteråt greps en 19-årig man och anhölls senare misstänkt för försök till grov misshandel.

Annons

På tisdagsmorgonen låg en mörkröd pöl och blodiga pappershanddukar kvar på backen utanför den restaurang där en man under måndagskvällen sökte hjälp efter att ha skurits i bröst och arm. Kvar på gågatan ligger skärvor från en krossad glasflaska.

– Allt hände på en sekund. Jag är glad att huggen inte tog värre, ett par decimeter högre upp så hade han träffat min hals, säger den skadade mannen.

Det var vid halv åtta på måndagskvällen som polisen larmades om en upprörd folksamling i Söderhamn. När en första polispatrull anlände till centrum påträffades tre personer som ska ha blivit misshandlade med en avslagen glasflaska.

Oroligheterna ska ha börjat på gågatan sedan minst sju personer hamnat i en dispyt med varandra.

– Där ska en glasflaska ha krossats och sedan har gruppen slagits och jagat varandra genom centrum, säger polisens utredningsledare Andreas Hansemon.

I Stadsparken, bakom polishuset, ska en av männen ha blivit slagen med en trasig glasflaska över bröst och arm. Enligt mannen skedde det då han försökte avbryta bråket.

– Jag försökte vara lugn och prata men då började han veva mot mig. När det kom blod från bröstet och armen på mig blev jag chockad men lyckades knuffa omkull honom och skynda mig därifrån, säger den skadade mannen.

Han lyckades ta sig till en närliggande restaurang där han fick vård av personal och besökare. Mannen fördes senare till sjukhus och vårdades under måndagskvällen för lindriga skärskador.

Polis som larmades till platsen kunde gripa en 19-årig man i närområdet. Under natten mot tisdagen anhölls mannen efter tillnyktring, misstänkt för försök till grov misshandel.

– Uppgifterna om vad som har skett går isär lite. Vi kommer att jobba vidare med de uppgifter vi har och hålla nya förhör med inblandade, säger Andreas Hansemon.

Mer läsning

Annons