Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag ska slå ihjäl dig"

Eleven hotade att döda läraren efter ett bråk på skolan.

Nu åtalas eleven för olaga hot och misshandel.

Annons

Det var efter en händelse på Bergviksskolan i september 2012 som en elev blev polisanmäld för olaga hot och misshandel av en lärare, och fallet ska snart tas upp i tingsrätten.

Enligt läraren började bråket med eleven i ett så kallat "mysrum" på skolan. Läraren har sagt i förhör att rummet hade varit låst på grund av en tidigare incident, men när han kom dit upptäckte han att några elever befann sig där trots att de inte fick.

Läraren såg att den nu åtalade eleven också ville in i rummet, och att han stod och drog i dörrhandtaget. Eleven gick sedan in och försökte dra igen dörren efter sig, men läraren försökte hindra honom från att stänga den.

Eleven drog igen dörren så att den träffade läraren över foten, och i samma veva ska eleven ha knuffat till läraren över bröstet.

Läraren tar då tag i elevens tröja och arm, varpå eleven kopplar samma grepp på läraren. Enligt läraren ska eleven då ha sagt att "jag ska slå ihjäl dig din fule fan!" och "passa dig gubbjävel så att jag inte slår ihjäl dig".

Läraren trycker sedan iväg eleven mot väggen, en annan vuxen kommer till platsen och situationen lugnar ner sig.

I förhör har läraren sagt att han upplevde situationen som hotfull. Han fick ont i en arm och fick blåmärken efter händelsen.

Eleven har i förhör sagt att han förnekar misshandel, men att han erkänner ofredande genom knuffen i bröstet och olaga hot genom att uttala dödshot.

Han har dock sagt att han aldrig skulle kunna göra verklighet av ett sådant hot, det är mest något han säger när han blir arg.

Mer läsning

Annons