Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag säljer mig själv"

/

Nytt företag.

Med tre helt olika arbetsområden.

Mannen bakom allt: tjugonioårige Jonas Strandlund.

– Jag tror inte att man överlever på att stå på ett ben i dag i Söderhamn.

Annons

Längs en del av Kungsgatan står tända marschaller och den tusengradiga lågan gör att eftermiddagens fallande mörker försenas något. De värmande ljusen leder till det nystartade aktiebolaget BUS arbetsplats. Uppställda vid de vita väggarna står blommor i vasar med kallt vatten, smörgåstårtan delas och värden får ta emot gratulationer.

Jonas Strandlund bjuder in till öppet hus för att inviga sitt företag. Som har tre skilda tjänster; bygg, uthyrning och sjöfart. Jonas kommer att bygga själv, hyras in av andra företag och frakta båtar.

– Jag har gått och funderat i ett och ett halvt år på att starta eget och ju äldre jag har blivit desto fegare har jag blivit. Men nu var det läge för mig.

Tidigare jobbade Strandlund på Åsbacka bygg – men på grund av personalnedskärningar var han och sex andra tvungna att sluta. Han bestämde sig då för att inte vänta på några telefonsamtal utan i stället för att bli sin egen arbetsgivare. Något han alltid har drömt om.

– Det känns jättespännande. Skönt att få sätta upp egna värdegrunder som BUS ska stå för.

Strandlund kliar sig i skägget. Sneglar mot ett av arbetsborden där det för just den här dagen står dessert i stället för brädor, sågar, spackel. Går dit, tar tag i kakspateln och skär en bit av den specialbakade tårtan med företagets logga som motiv.

Han skyndar sig tillbaka till ingången och hälsar fler gäster välkomna.

Det här var ingen vanlig arbetsdag.

I dag påbörjas allvaret för egenföretagaren Jonas Strandlund.

Mer läsning

Annons