Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till ridhus, nej till färre ledamöter

Kommunfullmäktige sade ja till ett nytt ridhus på Täljeområdet. Nej blev det till en motion om färre förtroendevalda i fullmäktige, styrelser och nämnder.

Annons

Hans Sundgren (M) föreslog i en motion att minska antalet ledamöter i kommunfullmäktige från 49 till 41 och i kommunstyrelsen från 15 till 11 och i övriga nämnder till 9 ledamöter.

– Det är bra en anpassning till det sjunkande befolkningstalet. Under förra mandatperioden gick det 647 invånare på varje ledamot i kommunfullmäktige. En sänkning till 41 ledamöter gör 634 invånare på varje ledamot, sade Hans Sundgren.

De här resonemanget imponerade föga på Magnus Svensson (C) som drog egna siffror där han visade att antalet förtroendevalda redan återlåtits kraftigt.

– Vi är minst 53 ledamöter färre den här mandatperioden än den föregående. Det är redan det för mycket. Jag skulle vilja ha fler kommuninvånare engagerade i politiken.

Den radikala sammanslagningen av nämnder som gjordes kanske inte bara är av goda. Kan hända är dt så att en del frågor blir förminskade och aldrig kommer hit till fullmäktige för diskussion, sade Magnus Svensson, som fick både beröm och stöd för sitt inlägg av kommunalrådet Eva Tjernström (S).

Efter en kort debatt beslutade också kommunfullmäktige att anslå 2,4 miljoner kronor, varav 800 000 kronor är investeringsbidrag i ett nytt ridhus som ska drivas av Söderhamns Hästsportklubb.

Mer läsning

Annons