Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till ny strategi mot droger – men ansvarsfrågan ska utredas igen

Den nya strategin för alkohol, narkotika, dopning och tobak har godkänts av Söderhamns kommunfullmäktige. Men vilken nämnd som ska ansvara för frågan ska utredas en gång till.

Annons

ANDT-strategin är en slags handlingsplan med åtgärder mot användande av alkohol, narkotika, dopning och tobak i Söderhamns kommun.

Läs mer: Söderhamns drogstrategi får okej av kommunstyrelsen

Tanken var att den skulle ha antagits redan i september, men när kommunstyrelsen skulle fatta beslut om strategin ansåg man att underlaget var undermåligt ifyllt och därför gick strategin tillbaka för ytterligare utredning.

I måndags togs strategin, som ska gälla för perioden 2016-2020, upp i kommunfullmäktige. Dock föreslog man att se över den sista meningen i förslaget, som handlar om under vilken nämnd ansvaret ska ligga.

Läs mer: Flera tomma punkter gör drogstrategin för i år utgår

I dag är det kommunstyrelseförvaltningen som är ansvarig, men förslaget är att det ska ligga hos arbetsmarknads- och socialnämnden. Vad det kan betyda för nämnden har inte utretts.

Läs mer: "Bilden av Söderhamn som knarkstad är inte rättvis"

Själva strategin antogs under sammanträdet, men vem som ska ha ansvaret för den under de kommande fyra åren ska man alltså utreda innan ett slutligt beslut kan fattas.

Mer läsning

Annons