Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IOGT-NTO sågar kommunens beteende

Nykterhetsförbundet IOGT-NTO är mycket kritisk till kommunens slappa alkoholpolicy – som sänder dubbla budskap till ungdomarna.

– Kommunen ska inte bidra till ökat alkoholbruk, säger söderhamnaren Jon-Erik Flodin.

Annons

Söderhamns kommun har i flera år bjudit sina anställda och politiker på alkohol. Notan har skickats till skattebetalarna.

Men det är inte pengarna som är det största problemet, enligt Söderhamnsbon Jon-Erik Flodin.

Han är IOGT-NTO:s ordförande i Gävleborg och ser mycket kritiskt på kommunens agerande.

– Jag tycker det är så tråkigt att kommunen krampaktigt klamrar sig fast vid alkoholen när de gör så mycket bra förebyggande insatser på andra håll, säger han.

Som skattebetalare tycker han att kommunen gör fel i att bjuda på alkohol vid sina sammankomster.

I förlängningen anser Jon-Erik Flodin att politikernas agerande bidrar till alkoholproblemen i samhället.

– Det finns många människor i samhället som har problem med alkohol. Jag är övertygad om att den problematiken även finns inom kommunens organisation.

Enligt honom sänder kommunens agerande dubbla budskap. Ena dagen är det viktigt att vara ungdomsförebild. Nästa dag är det viktigt att servera alkohol.

Jon-Erik Flodin tycker att politikerna och tjänstemännen i Söderhamns kommun gör ett misstag när de betraktar alkoholen som ett ungdomsproblem.

– Det är vanligt misstag många gör. Det är de vuxna som måste ändra sitt beteende om det ska leda till en förändring. Ungdomar gör inte som vi säger, de gör som vi gör, säger han.

Mer läsning

Annons