Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intensivt förhörsarbete under söndagen

/

Nio personer i åldrarna 15–20 är fortsatt anhållna efter det misstänkta mordet i Söderhamn under natten till lördag.
Fortsatta förhör kommer att dominera polisens arbete under söndagen.
Man kommer även att förhöra den skadade pojken som vårdats på sjukhus.

Annons

Under natten till lördag avled en ung man efter ett bråk på Rustkammaregatan i Söderhamn. En 17-årig pojke blev också skadad vid bråket.

TV+TEXT: Ung man död i bråk – polisen utreder mord

Efter händelsen frihetsberövade polisen nio ungdomar i åldrarna 15–20 år. Och på lördagskvällen bestämde åklagare att samtliga nio skulle anhållas eftersom det fanns en risk att de skulle förstöra bevis eller på annat sätt försvåra utredningen om de släpptes fria.

Läs även: "Väldigt ovanligt med anhållna 15-åringar"

Under söndagen fortsätter förhören av de nio anhållna ungdomarna.

– Det är ett logistikarbete som är ganska så omfattande. Dels ska försvarare åt varje person medverka, dels föräldrar till alla de här ungdomarna, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman.

Man kommer även att under söndagen förhöra den 17-åriga pojke som skadades i samband med det misstänkta mordet. Han har vårdats på sjukhus under lördagen för sina skador.

Läs mer: Blödande man sökte hjälp på gymnasiefest

– Det är ingen fara för hans liv, men han hade smärtor och fick en del mediciner under gårdagen vilket gjorde att man inte bedömde det som lämpligt att förhöra honom då.

Det finns också ett omfattande beslag av bevismaterial som ska undersökas och analyseras av polisens tekniker under de närmaste dagarna.

Polisen kan också meddela att det har kommit in en del tips från allmänheten.

– Det har kommit in en del sporadiska tips vilket vi är mycket tacksamma för, men vi vill fortfarande ha in så mycket tips som möjligt från de som kan ha sett något eller hört något som kan hjälpa oss med utredningen, säger Mikael Hedström.

Mer läsning

Annons