Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspektör frågade efter menyn – hänvisades till korvkiosk

När man gjorde ett tillsynsbesök på en restaurang i Söderhamn för att se om det serverades mat på natten hänvisades inspektören till en korvkiosk. Det gjorde att restaurangens alkoholtillstånd hamnade under utredning.

Annons

För att få servera alkohol måste varm mat kunna beställas efter klockan 23 på kvällen. I maj gjorde en inspektör ett tillsynsbesök på en restaurang i centrala Söderhamn, och bad om att få veta vad som fanns i matväg. Klockan var då ungefär halv två på natten och inspektören hänvisades till en korvkiosk i närheten.

Läs också: Känd krögare friade inför hundratals gäster

Eftersom det är ett brott mot alkohollagen att inte kunna erbjuda mat gjordes en utredning om restaurangens alkoholtillstånd av Kommunalförbundet Södra Hälsingland.

Vid besöket upptäcktes ytterligare en brist, då restaurangen sålde drinkar med 6 centiliter alkohol i till ett lägre pris per centiliter än de med 4 centiliter alkohol i. Det är inte heller tillåtet enligt alkohollagen, eftersom det blir en typ av rabatt.

Läs också: Nej till alkohol i bowlinghallen

Nu avslutar tillståndsenheten ärendet utan att göra någon åtgärd eftersom bristerna har rättats till. All personal har informerats om att det alltid finns mat som kan värmas när köket är stängt och priset på drinkarna med 6 centiliter alkohol har höjts.

Läs också: Krögare varnas efter kontroll

Mer läsning

Annons