Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insatsstyrka slog till på Flygstaden

/
  • Polisen slog i fredags till mot fem personer som lastade cigaretter i tre lastbilar. Under måndagen begärs en av de misstänkta häktad.

(UPPDATERAD 12:43) På fredag morgon slog k-pist beväpnade poliser från Rikskriminalen till mot en lokal på Flygstaden. Fyra personer tvingades ner på marken där de låg i ösande regn under 20 minuter.

Annons

 

Det var kvart i åtta på fredagsmorgonen som stora civila bilar körde upp framför garagelängan på Flygstaden. K-pistbeväpnade poliser i svarta kläder och civila poliser öppnade flera portar till längan och fem personer fördes ut och lades ner på asfalten i ösregnet. Efter 20 minuter flyttades personerna så at de fick sitt upp och luta sig mot väggen. Senare fördes de in till polisstationen i Söderhamn genom den lokala polisens försorg.

Polisen har hit tills varit mycket förtegen om vad tillslaget handlar om. De två poliser som bevakade platsen säger att det är ett skarpt tillslag men att de inte har några uppgifter att lämna.

Vittnen till aktionen trodde först att det var en övning men när en av polismännen riktade sin k-pist mot fönstret där vittnet stod förstod hon att det inte var en övning.

Ett stort område kring platsen där tillslaget gjordes är nu avspärrat.

Rikspolisen har nu enligt uppgift lämnat över till länskriminalen där chefen för grova brott leder utredningen.

 

Mer läsning

Annons