Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingrid jubilerar på Liljevalchs

/
  • Ingrid Bergström Nilsson har inte börjat klistra och klippa än. Det saknas nämligen bilder som hon hoppas söderhamnare kan bidra med.

De kallar sig lövmakerskor.
Och en av dem är Ingrid Bergström Nilsson.
Hon är en av 2 000 skapare som bidrar till ett stort kollektivt konstverk i sommar på Liljevalchs i Stockholm.

Annons

Det blir Liljevalchs nästa för Ingrid Bergström Nilsson. Hon ska tillsammans med ytterligare 1 999 lövmakerskor skapa löv till 100 träd som ställs ut i den anrika konsthallen i sommar som en del i Hemslöjdens 100-årsfirande.

- Jag var där på vårsalongen förra året, då kunde jag inte ana att jag själv skulle ställa ut i år, säger hon.

Svenska Hemslöjdsföreningars Riksförbund 100 år firas över hela landet. Tillsammans med utställningsarkitekten Martin Jämtlid kommer Liljevalchs att fyllas med det kollektiva verket "Ser du löven för alla träd".

Varför är du med?

- Jag såg på Facebook att man kunde vara med. Det lät jättekul så jag mejlade snabbt och var en av dem som fick ett löv hemskickat.

Det stora plywoodlövet är fortfarande trärent och väntar på att smyckas.

- Jag har kommit på en ny idé, så jag ligger lite efter, säger hon.

Planen är att involvera Facebookprojektet "Nu styr vi upp stan!". Söderhamnare får skicka in bilder till Ingrid Bergström Nilsson.

Vernissagen är den 6 juni och utställningen pågår till den 2 september. Alla löven kommer att auktioneras ut och intäkterna går till Vi-skogen i Afrika.

Fotnot: Om du vill medverka i jubileumsutställningen med en bild du tagit, skicka den till: ingridbergstromnilsson@live.se senast måndag 30 januari.

Mer läsning

Annons