Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget giftigt avfall till Vallvik

Planen var att ta emot och rensa upp till 72 000 ton giftigt avfall i Vallvik. Men nu har företaget dragit tillbaka sin ansökan.

– Vi kommer att avskriva målet, säger rådman Lars-Göran Bennmarker, vid Miljödomstolen i Östersund.

Annons

De Vallviksbor som oroats över företagen Vandtekniks och BDN fastigheter AB:s planer kan andas ut.

Företagen har genom sitt juridiska ombud återkallat sin ansökan. De begär samtidigt att Mark- och miljödomstolen i Östersund avskriver ärendet helt.

Lars-Göran Bennmarker, rådman på Mark- och miljödomstolen i Östersund:

– Det här betyder att vi kommer att se det som avslutat. De är välkomna att lämna in en ny ansökan. Men då måste hela processen tas om från början, säger Lars-Göran Bennmarker.

Företagets juridiska ombud, Mårten Bengtsson vill inte kommentera ärendet. Han hänvisar istället till den inlämnade handlingen.

I den skriver han att koncernen har bestämt sig för att i avvaktan på bland annat organisatoriska förändringar återkalla sin ansökan.

Vandtekniks och BDN fastigheters mål var att starta en avfallshanteringsanläggning i gamla Latexias lokaler utanför Vallvik.

I den senaste ansökan ville företagen årligen ta emot upp till 72 000 ton farligt, flytande avfall. Detta skulle sedan rensas från farliga ämnen.

I första hand var det förorenat vatten som skulle tas emot på anläggningen. Det skulle sedan rensas från till exempel olja, lösningsmedel, färg och olika industrimetaller.

Mer läsning

Annons