Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen regeringshjälp trots namnlista

Åsa Lindestam (S) lämnade på tisdagen över en lista med 630 namn mot att kvällståget mellan Stockholm och Sundsvall har försvunnit. Men någon hjälp från infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) kan hon inte förvänta sig.

Annons

1 januari i år togs 20.00-turen mellan Stockholm och Sundsvall bort. Nu går det sista direkttåget från Stockholm klockan 18.30. Åsa Lindestam startade i samband med det namninsamlingen. På tisdagen tog hon upp frågan i en interpellationsdebatt med Åsa Torstensson.

Infrastrukturministern höll med om att det är viktigt att tågförbindelserna är goda i hela landet, men att detta inte är en fråga för regeringen.

- Regeringen har ingen avsikt att skicka SJ:s tågtidtabeller till riksdagen för att låta dem göra om dem. Det trodde jag att alla riksdagsledamöter förstod, sa Åsa Torstensson.

Hon fick dock mothugg från sin partikamrat Sven Bergström (C).

- Den här tabelländringen har gått till på ett oacceptabelt sätt. Jag tycker definitivt att regeringen ska kunna ge sin syn på saken. Jag hoppas också på att den här debatten ska kunna sätta press för att få till en förändring, sa Sven Bergström under debatten.

Mer läsning

Annons