Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen polisutbildning 2010

De sex senast antagna till polisutbildningen i Söderhamn blir de sista på ett tag.

Polisen drar ner på utbildningen efter att ha nått det nationella målet 20 000 nya poliser.

Annons

Våren 2010 kommer inga elever att antas till polisutbildningen på distans i Söderhamn. Hur det blir till hösten 2010 är oklart.

Även polisutbildningen på orter som Solna, Växjö och Umeå dras ner. Anledningen är att det uppsatta målet 20 000 poliser i landet har uppnåtts.

De sex elever som antogs till distansutbildningen i Söderhamn, i september 2009, blir därmed de sista på åtminstone ett år. När de är färdigutbildade efter fem terminer, ska det förhoppningsvis finnas utbildningsplatser att söka inom polisen igen.

Polisutbildningen på distans startade i Söderhamn år 2003. Antalet platser har varierat mellan fyra och tio, med ett snitt på åtta platser.

Hittills har 50-60 poliser utbildats i Söderhamn.

- Det har fungerat mycket bra. Vi hävdar oss mycket väl. Vi tycks ha vänt oss till rätt målgrupp, lockat till oss såna som av olika skäl inte velat eller kunnat lämna hembygden, säger utbildningsansvarige Hans Bergqvist.

Tanken med distansutbildningen var nämligen inte bara att få fler poliser, utan också att få poliser som skulle vara intresserade av att tjänstgöra i glesbygdstrakter som Hälsinglands inland. Där har man nu täckt behovet.

Den som vill bli polis får alltså vänta ett extra år, men från och med 2011 ska elevkullarna öka igen på polisskolorna.

Mer läsning

Annons