Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen final för Henrik Lundholm

/

(Uppdaterad 13:50) Han vann länsfinalen av Svensktoppen nästa, men sedan blev det stopp för Henrik Lundholm från Söderhamn.
– Jag föll lite på målsnöret, säger den tidigare "Idol"-sångaren.

Annons

När P4 på söndagen presenterade de åtta finalisterna i Svensktoppen nästa var Henrik Lundholm inte med på listan. Därmed blir det ingen riksfinal för artisten som vann länsfinalen med låten Stranger.

– Det var en tung gårdag och det känns väldigt tråkigt. Jag har gjort allt vad jag kan men det är klart att jag känner mig besviken när man ville så mycket själv, säger Henrik Lundholm.

En jury, bestående av bland annat Christer Björkman, valde ut de åtta finalisterna bland de 25 artisterna som vunnit sommarens deltävlingar. Finalisterna hittades från Uppland i norr till Malmö i söder.

– De var från de åtta största länen och artister som är i branschen och tidigare har varit med i större sammanhang. Själv är jag fortfarande något av en doldis så det gynnade kanske inte mig, säger Henrik Lundholm.

Han kan ändå blicka tillbaka på en period som varit både roligt och givande.

– Jag är väldigt nöjd ändå. Sedan starten har jag fått bra respons och stöd så jag är tacksam.

I stället för en plats på finalscenen kommer Henrik Lundholm nu att lägga sin fritid på egna musikprojekt i stället. Men något nytt deltagande i Idol blir det däremot inte.

– Nej, det blir inget hattrick. Men jag har flera nya låtar på gång tillsammans med min låtskrivare så det kommer att bli en rolig höst. Nu kan vi släppa den press som det har inneburit att tävla i musik och köra vidare i vårt eget tempo.

Finalen i Svensktoppen Nästa äger rum den 6 september på Liseberg.

Mer läsning

Annons