Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga avstängda gator för cruisingen

/

Inför årets cruisingsäsong har länspolisen uppmanat kommunerna att stänga av gator i centrala stråk för att stävja störande moment.

Men det kommer inte att ske i Söderhamn.

Annons

För många söderhamnare är cruising en chans att se fina bilar under festliga former. Men för andra innebär det förstörd nattro och illaluktande gaser.

Långt efter att den organiserade cruisingen är slut fortsätter en svans av mindre omtänksamma bilister att köra runt på stan.

Länspolisens trafikenhet tycker att problemet vuxit. Inför årets säsong har man tagit kontakt med länets kommuner och informerat om möjligheten att stänga av gator enligt lokala trafikföreskrifter.

– De här propåerna har gått ut till alla kommuner så jag skulle bli förvånad om det är någon stad i länet som inte kommer att ha det, säger Ulf Carnelius chef för Gävleborgspolisens trafikenhet.

Men i Söderhamn kommer endast Köpmantorget att stängas av under själva bilutställningen.

– Vi kommer inte att stänga av några allmänna gator. Det har vi inte haft behov av under tidigare år och vi ser inte att cruisingen ska bli större i år, säger Johnny Olofsson, trafikplanerare på Söderhamns kommun.

Han har fått ta emot flera klagomål om de kvällar det varit cruising i centrum. Men det har för det mesta gällt sent på natten. Den riktiga, organiserade cruisingen tycker både Ulf Carnelius och Johnny Olofsson sköts bra.

Men det kommer inte att göras något för att minska störningarna som den så kallade svansen brukar ställa till med.

– Vi kan stänga av gator till höger och vänster men det drabbar ju givetvis boende och andra människor också. Det är ju inte alltid det bästa sättet, säger Johnny Olofsson.

Men om det är mellan 22-01?

– Det är ingenting vi har tagit ställning till och vi har inte fört det resonemanget med söderhamnspolisen.

Mer läsning

Annons