Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inflyttarservice för bättre fritid

/
  • På väg mot Söderhamn. Söderhamnsföretagen som slåss om personal med rätt bakgrund har visat sig få det svårt att hålla dem kvar. Inflyttarservice kan vara en hjälp på vägen.

Det finns flera söderhamnsföretag som kan lämna kommunen på grund av bristen på kvalificerad arbetskraft. Nu ska kommunen hjälpa nyinflyttade tillrätta i tillvaron för att få dem att stanna kvar i Söderhamn.

Annons

Flera företag överväger att lämna kommunen av just den anledningen. Därför lanserar informationschefen på Söderhamns kommun, Anne Söderström ett projekt som ska hjälpa nyinflyttade till en bättre fritid.

– Vi måste hjälpa till. En allt för stor del väljer att lämna Söderhamn för att man inte kommer in sig med vänner och sociala nätverk. Det räcker inte att ha en fin lägenhet eller ett bra jobb.

– Söderhamn har ett väldigt rikt föreningsliv. Det är inte alls så att man blir nekad att komma in i det men det är viktigt att man hittar vägarna.

Projektet Inflyttarservice kommer under 18 månader hitta vägen till en mottagningsrutin som lockar till inflyttning. Det kommer att drivas i dialog med både företagen och nyinflyttade. På så sätt ska rätt åtgärder kunna sättas in.

Om kommunstyrelsen beslutar för projektet på sitt möte på torsdag kommer det att börja så snart som möjligt.

Mer läsning

Annons