Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals bilar fastnade i köer

/

Flera hundra bilister satt fast i köerna på E 4 mellan Söderhamn och Gävle. Ida Frid var på väg med sin familj till Trönö när det blev tvärstopp vid Skarvberget vid tretiden.

- Vi hade en bebis på fyra månader och en liten tjej på 2,5 år i bilen. De började att bli lite otåliga efter ett par timmar, berättade Ida Frid vid femtiden på fredagseftermiddagen.

Annons

Ida Frid satt fast i nästan tre timmar på vägen mellan Gävle och Söderhamn.

- Ibland så rullade det några meter men oftast stod vi helt still. Det var tur i oturen att vi stannade och åt mat vid Gävle Bro.

Sent på fredagskvällen uppmanade räddningstjänsten bilister att inte ge sig ut på E4:an.

- Det var svinhalt väglag och jag hoppas att alla andra bilister tar det lugnt. Vi har sett massor av bilar som är krockskadade. Barnen  vill inte ha bältet på sig när vi stod still men eftersom det är så här halt vågar man inte knäppa loss dem.

Ida Frid med familj missade omledningen vid Gävle Norra med några minuter och det blev en lång väntan vid Skarvberget på att trafiken skulle lossna.

– Vi var lite oroliga för att fastna länge. Det är inte så kul när man har en bebis med i bilen. Det kändes overkligt att vara med i sådant här kaos. Vi försökte hålla koll på väder och vägar innan vi for från Stockholm., men det här kunde ingen förutspå.

Mer läsning

Annons