Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellen fullbelagda under Rockweekend

/

Samtliga centrala hotell i Söderhamn är fullbelagda.

Det visar en rundringning som tidningen har gjort.

Anledningen är Rockweekend som behöver rum för både artister och festivalbesökare.

Annons

Hotellen i centrala Söderhamn kan jubla över Rockweekend. I de fyra större hotellen bor under rockhelgen närmare 330 gäster, vilket betyder fullbokat.

– Hotellet är verkligen fullt. Både gäster och människor som jobbar eller spelar på festivalen bor här tror jag, jag har bara namnen på gästerna, inte vad de gör. Hur många som är här just för Rockweekend är också svår att säga men det är verkligen festivalen som fyller Hotellet till sista rummet, säger Ingela Valentine receptionschef på Best Western Hotell i Söderhamn.

– Det är verkligen kul att det händer saker i stan.

Best Western Hotell är det största hotellet i Söderhamn och har cirka 170 inbokade gäster under Rockweekend. Hur många som är här för musikhändelsen är svårt att uppskatta, men Kjell Eklund på Linblomman uppskattar att cirka 80 procent av gästerna, på något sätt är i Söderhamn för rockmusikens skull.

Och även på First Hotell med 80 gäster är tongångarna mycket positiva över bokningsläget.

– Vi har haft god tillströmning och har fullt. Det märks tydligt att någonting händer under helgen. Kanske har det varit mer människor här någon helg, men då är det exempelvis familjer som fyller rummen. Det är ju svårt att låta främlingar bo med varandra i samma rum för att få fler gäster, säger Marie Löf, receptions- och frukostansvarig.

På Centralhotellet i Söderhamn är dock samtliga 13 rum upptagna. Hotellansvarige Oscar Heinerwall är mycket positiv till rockhändelsen i Mohed och konstaterar att det är musiken som lockar gäster, så att hotellen fylls till sista rummet.

Mer läsning

Annons