Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotell anmäls efter magproblem

När provanställningen var slut fick kvinnan inget förnyat förtroende. Nu hävdar hon att det berodde på hennes magproblem – och har därför anmält företaget.

Annons

I våras fick kvinnan en provanställning på Best Western Hotell Söder H i Söderhamn, efter att hon arbetat extra på hotellet i två år.

Men trots väl genomfört arbete fick hon tidigare i höstas veta att företaget inte tänkte förlänga hennes anställning.

Enligt kvinnan ska hotellchefen ha sagt att den provanställdes magproblem låg bakom beslutet.

– Jag har arbetet på hotellet sedan 2010 och varit schemalagd varje månad. För ett tag sedan fick jag veta att min chef inte ville ha mig kvar på grund utav mina magproblem. Jag känner mig kränkt och diskriminerad då hon uppger att jag i annat fall utfört mitt arbete bra, skriver kvinnan i sin anmälan till Diskrimineringsombudsmannen.

Hotellets vd, Göran Axell, uppger att företagets jurister har kopplats in på fallet och att de just nu skriver ett svar på anmälan.

Han vill inte kommentera ärendet i dagsläget, men tycker att anmälan känns en smula märklig.

– En provanställning är ju till för att både anställd och arbetsgivare ska få tid att se om det fungerar, säger Göran Axell.

Diskrimineringsombudsmannen vill att hotell Söder H svarar på anmälan senast den 6 november. Därefter ska fallet granskas av myndigheten.

Mer läsning

Annons