Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstträff för Pojkprojektet/Lillasyster

/
  • Kottkrig till tusen. Pojkprojektet/Lillasyster hade lockat både barn och vuxna till höstträffen på Hällåsen.

Det blev en lördag med verkligt höstmys för barn och ledare i Pojkprojektet/Lillasyster. Brännboll, grillning och skogsvandring med bad som avslutning, stod på familjedagens schema.

Annons

Det är nu 12 år sedan Laila Lindberg drog igång sitt numera riksbekanta Pojkprojekt, där små gossar får chansen att träffa vuxna män som kan ge dem manliga förebilder.

Under årens lopp har flickprojektet Lillasyster länkats till Pojkprojektet och är nu inne i en fas med fasta, årliga träffar med aktiviteter för barn och ledare.

På lördagen var det höstmöte på Hällåsen, med ett 25-tal närvarande. Tidningen kom mitt i en svettig brännbollsmatch, där solvärmen gjorde att Laila Lindberg och de andra fått lägga av sig lite kläder.

Det var svårt att säga vem det var som vann matchen, men det kan lugnt sägas att Laila Lindberg vunnit stor framgång med sitt livs projekt.

- Det har blivit som ringar på vattnet. Numera finns grupper i både Ljusdal, Bollnäs och Nyköping. Stockholm har hört av sig, men jag tror att det kan bli svårt att driva det i en storstad. Det är bättre social kontroll på mindre ställen, säger Laila.

Till höstträffen var alla barn och ledare i grupperna inbjudna. Anita och Roland Lindström åkte från Ljusdal för att delta:

- När Laila bad oss ställa upp så var det självklart att göra det och det har gått bra, sa Roland om sitt och Anitas engagemang i Ljusdal-Järvsö.

Det är uppskattningsvis ett par hundra barn i Hälsingland som strömmat igenom projektet vid det här laget.

Inbjudna var också Lailas stipendiater: rockmusicalen Southport story. Ingen av dem fanns på plats, på lördagen, men Laila kunde stolt avslöja att rockmusicalen är inbjuden till Åre 10 oktober.

Mer läsning

Annons