Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hösten avgörande för E-Center Norra

TK Development stänger inte dörren för en markförsäljning till Tor Wådell. Till hösten avgörs företagets engagemang i E-Center Norra. Ring mig i september, säger Sverigechef Magnus Schön.

Annons

Under onsdagens företagarlunch på Cfl, Centrum för flexibelt lärande, framkastade affärsmannen Tor Wådell tanken att han inte var främmande för en diskussion om att köpa upp markbiten som går under namnet E-Center Norra. Den ligger mitt emot stormarknaden E-Center, vid väg 50.

Marken ägs av TK Development som haft planer på att bygga ett affärshus på den råtomt som tidigare varit skogsmark. Av olika anledningar har planerna gått i stå.

- Läget är oförändrat jämfört med för fem månader sedan. Intressenterna har etableringsstopp på grund av finanskrisen, säger Sverigechef Magnus Schön.

• Kan ni tänka er att sälja marken till Tor Wådell?

- Vet inte. Det vill jag nog diskutera med honom. Men jag kan säga att vi har satt en deadline för våra intressenter. Till hösten vill vi ha besked från dem, så tills dess avvaktar vi. Ring mig i september, säger Schön.

Företaget stänger alltså inte dörren för en markaffär med lokala intressenter. Men kommunens näringslivschef Kent Lundquist tvivlar:

- Dom har inte köpt området på spekulation. Dom är uthålliga och tror verkligen på Söderhamn, säger Lundquist.

Läs mer om utvecklingsplanerna för E-Center i fredagens tidning.

Mer läsning

Annons