Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Host slår ifrån sig

Söderhamns kommun har själv ett ansvar för bristerna i underhållet av Kulturens Hus. Det anser Host Hoteleiendom AS som lägger ansvaret för dåligt underhåll på största hyresgästen.

Annons

Gisle Tangenes, vd för Host Hoteleiendom i Oslo, ger nu sin bild av de gnisslande relationerna mellan fastighetsägaren Host och hyresgästen Söderhamns kommun.

Tangenes slår helt ifrån sig kommunens anklagelser om att man låter nöjeskvarteret Oxen, inrymmande Kulturens Hus och Stadshotellet, förfalla. Han menar att bristerna beror på att kommunen inte lever upp till sina åtaganden.

- Vi är helt beroende av att få in hyra och andra avgifter från kommunen för att vi ska kunna driva egendomen på ett försvarligt vis. Att kvartalshyran nu betalats har gjort att vi kunnat betala våra leverantörer. Hade kommunen betalat sin andel för el och värme så hade vi kunnat betala alla, meddelar Tangenes.

Glenn Tammemägi, vd för MG Statt i Söderhamn AB som driver hotell/restaurang hos Statt, bekräftar kommunens bild av dåligt fastighetsunderhåll:

- När vi kom hit för fyra år sedan var inget gjort. Host har satsat stora summor i byggnaden, men det har inte varit investeringar, utan akuta grejor som måst åtgärdas på grund av bristande underhåll, säger han.

Han beklagar kommunen som fått problem i före detta Folkets Hus-hörnan:

- På deras sida av huset är det riktigt skitdåligt, så dåligt så det finns inte. Men man kan ju förstå Host, som har ont om pengar och skulder. Vi har många gånger fått gå in och ta kostnaden för reparationer som Host skulle ha betalat, bara för att det skulle bli gjort, säger han.

Mer läsning

Annons