Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppfullt trots tomma lokaler

/

Trots att flera lokaler gapar tomma ser handlare och fastighetsägare positivt på E-centers framtid.

Annons

Senast i raden av butiker som klappar igen på E-center är Kenings. Klädbutiken fick, liksom tidigare hyresgäster av lokalen, inte lönsamheten att gå ihop. Mittemot står också lokaler på nära 200 kvadratmeter tomma. Men grannbutikerna är inte särskilt oroade över utflyttningen.

– Det är klart att det påverkar oss när det står tomt. Är det mörkt tror kanske folk att det är stängt. Men för oss går det bra och har gjort det sedan starten, säger Lena Zetterlund på Skokanonen.

E-center marknadsför sig som Hälsinglands största externa köpcentrum och lockar kunder från flera kommuner.

E-center Fastigheter AB tog över flera av fastigheterna på E-center 2007 för drygt 50 miljoner kronor. I dag har de utökat säljytan till 5 000 kvadratmeter och investerat ytterligare 50 miljoner på fastigheterna. Nu gäller det bara att få tag i rätt hyresgäster till de tomma lokalerna.

– Vi har en del intressenter, men vi vill få rätt mix och hitta något som blir beständigt. Sällanköpsvaror, som elektronik och möbler behöver vi jobba mer på, men just nu har elektronikbranschen det svårt, så vi får se, säger Kerstin Ekelund, vd för E-center Fastigheter AB.

Mer läsning

Annons