Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppet snart släckt för katthem

Föreningen Djurskyddet Hoppet har hamnat i en ekonomisk kris. Söderhamn Nära hotar strypa elen till katthemmet på grund av obetald el för 99 000 kronor. Nya hem sista utvägen för 40-talet katter.

Annons

Föreningen Djurskyddet Hoppets verksamhet är i fara på grund av obetalda elräkningar.

Det fattas pengar i verksamheten – och nu hotar elleverantören att klippa av strömmen för obetald el för 99 000 kronor. Om elen stängs av innebär det en katastrof för katterna, av vilka några bara är några veckor gamla kattungar.

- Det finns inga pengar att betala elen med. Nu vädjar vi till allmänheten om att öppna sina hem för katterna, säger Lillemor Lööf, styrelseordförande sedan 9 augusti i år.

I november ska en extrastämma hållas där föreningens framtid sannolikt kommer att avgöras.

En konkurs kan vara på gång. I så fall kommer de hemlösa katterna att tillfalla länsstyrelsen. Det innebär troligen att deras öde är beseglat:

- Jag har svårt att tro att länsstyrelsen kan jobba med utplacering av katterna. Det blir troligen avlivning. Det är för att förhindra det som vi nu jobbar på för att få katterna placerade, säger Lööf.

När hon tillträdde sin post som styrelseordförande fanns det ett underskott på 16 000 kronor i föreningens kassa.

- Det berodde på att vi hade kattpest i sommar. Vi trodde att vi skulle kunna ta igen det, men hann inte. Driftskostnaderna visade sig vara mycket högre än vi kunnat föreställa oss. Vi har varit i god tro, säger Lillemor Lööf.

Mer läsning

Annons