Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon spelar Pokémon Go på museet

/
  • Emilia Nordström är värd på museet i Söderhamn och även en Pokémonspelare.
  • Vid museet kan man tanka bollar i ryggsäcken för att slåss mot pokémon-monster.
  • Så här läskiga ser monstren ut som spelarna måste slåss mot.

Har ni sett människor gå omkring utomhus och liksom leta efter något? Om du inte är en av dem kanske du inte vet att de spelar Pokémon Go. Vi gick till ett officiellt Pokéstop i Söderhamn.

Annons

Stadsmuseet i Söderhamn är just nu inte bara en plats där man kan bli upplyst om vad som hände förr i tiden. Här kan man stanna för att fylla på bollar i en ryggsäck för att slåss mot Pokémonmonster.

Läs också: Lista: Här är Ljusdals politiker – som Pokémons

Emilia Norström sommarjobbar på museet. Eftersom hon jobbar på ett pokéstop fylls hennes ryggsäck på med bollar hela tiden, väldigt bekvämt. Och hon hjälper många Pokémonspelare att ladda mobilerna.

– Det har varit hur mycket folk som helst nu under sommaren. Och det roliga är när de kommer hit för att spela, och upptäcker att det finns ett museum, och går in och börjar titta, säger hon.

Enligt Emilia Norström själv spelar hon inte så seriöst, hennes mamma är mycket mer dedikerad. Men Emilia har ändå kommit upp i nivå 15, eller level 15, i spelet.

– När man kommer upp i en viss nivå får man välja mellan att vara med i tre lag, det röda, det gula och det blå. Jag är med i det blå, och vi är bäst, säger hon med ett leende.

På bland annat Rådhuset och i Resecentrum i Söderhamn finns "gym" där man kan gå och försöka ta över för de andra lagen, och där slåss man mot monster för att vinna.

– Skaparna motiverar folk att röra på sig. Om man kommer till en ny stad får man se fina ställen, som till exempel här i Söderhamn, där modellen av planeten Neptunus står i Strykjärnsparken, säger Emilia Nordström.

Läs också: Vad är grejen med Pokémon? – vi testar för att få veta

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons