Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon ska få furan att blomstra

/
  • Som centrumledare fungerar Anki Forsberg som en länk mellan fastighetsägaren och butikerna. Sedan våren arbetar hon med att locka fler till Furangallerian i Söderhamn.

Med erfarenhet från tre städer vet Anki Forsberg hur man får snurr på en galleria.

Nu ska hon hjälpa Furan.

– Jag har många idéer.

Annons

Anki Forsberg har titeln centrumledare hos Diös Fastigheter AB som äger Furangallerian. Men det är snarare som idékläckare och inspiratör hon sedan våren besöker Furangallerian. Med sig har hon erfarenhet från liknande jobb i Ljusdal och Falun och inte minst som ansvarig för Flanörgallerian i Gävle.

Olika platser men med gemensamma nämnare.

– Det är otroligt lika. Hur samarbetar man bäst, hur lägger vi pengarna, hur marknadsför vi oss. Så är det överallt, säger Anki Forsberg, som under veckan träffat representanter från kommunen, fastighetsägare i centrum och butikerna i Furan.

På listan står också att träffa Cityföreningen. Hon betonar samarbete som en viktig punkt, precis som det fungerar i Nian och Flanör i Gävle som växeldrar kunder och samarbetar i Gävle Centrumsamverkan.

– Det är otroligt viktigt att alla vill city väl. Då går det inte att slåss. När den andra gallerian kommer måste vi lyfta vår men vi måste får med alla. I Cityföreningen tror jag att vi kan påverka saker tillsammans.

Mer läsning

Annons