Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är nominerad till årets frisör: "Jag är så stolt över mig själv"

/

Elin Nilsson från Söderhamn är en av fyra nominerade till årets Nykomling i Frisörtävlingen Årets Frisör. I sitt tävlingsbidrag satsade hon på gråa hårnyanser med dragning åt blått.
– Det är den största tävlingen i branschen och jag är så stolt över mig själv, säger Elin Nilsson.

Annons

Elin Nilsson är född i Gävle och uppvuxen i Storvik. I dag bor hon i Gävle, men hälsar förstås på sin pappa som bor i Söderhamn. Elin har blivit nominerad till Årets frisör i kategorin årets Nykomling. Tävlingen anordnas varje år av bransch- och arbetsgivarorganisationen Frisörföretagarna. Elin Nilsson, som till vardags arbetar på salong Popcorner i Gävle skickade själv in sitt bidrag till tävlingen.

– Det är fotografier på två modeller som jag klippt, färgat och stylat. Jag anlitade en fotograf och det har krävts en del planering, säger Elin Nilsson.

Sedan Frisörföretagarna ringde och meddelade att Elin var en av fyra nominerade i landet har hon varit tvungen att vara tyst om saken, trots att hon jublat av glädje inombords.

– Jag blev jätteglad! Det är den största tävlingen i branschen och jag är så stolt över mig själv. Det här är ett bevis på att man kan, säger Elin.

Det var först på fredagen som de nominerade offentliggjordes och Elin äntligen fick berätta att hon var en av dem. Juryn består av etablerade namn i branschen och den tredje mars nästa år åker Elin till Stockholm för middag och prisutdelning.

Hon har arbetat som frisör sedan studenten 2011 och på salong Popcorner sedan december 2013. 23-åriga Elin tävlar i klassen Årets nykomling, vilket man får göra tills man är 24 år.

– Konkurrenterna är jätteduktiga, men vad som talar för att jag ska vinna är att det går att ta med sig en bild på frisyren och få den klippningen, säger hon.

Elins tävlingsbidrag gick i gråa toner, något som blir allt mer populärt.

– Vi var på en visning och såg grått som en trend, det inspirerade mig. Grått har verkligen slagit, jag färgar ofta kalla blonda nyanser med dragning åt blått.

Elin har sitt drömyrke, och det bästa är mötet med människor.

– Att prata med människor, men också att få vara kreativ, det är det bästa med jobbet, säger hon.

Hon är osäker på om utmärkelsen Årets nykomling innebär något pris, det viktiga för henne är att man blir ett namn i branschen och att fler får reda på vem man är.

– Det är prestigefyllt att bara vara nominerad, säger Elin.

Mer läsning

Annons