Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hollywood på väg till Söderhamn

När inspelningen av Millennium-trilogin drar igång i höst kan vissa scener spelas in i Söderhamn. Hollywoodproduktionen har bland annat kollat på Jan Fagerströms sommarstuga i Fagersand utanför Skog.

- Det skulle vara jäkligt kul om de valde den, säger stugägaren.

Annons

De tre böckerna om Mikael Blomkvist som skrevs av Stieg Larsson blev för några år sedan film i Sverige, och nu är det dags för Hollywood att ta sig an trilogin. Först ut är Män som hatar kvinnor.

Produktionsbolaget har varit runt om i södra Hälsingland för att leta efter lämpliga inspelningsplatser.

En som blivit tillfrågad om hans sommarstuga skulle kunna vara med som Mikael Blomkvists stuga i filmen är Jag Fagerström. Han äger en fastighet i Fagersand utanför Skog och han bekräftar att produktionsbolaget varit ute och rekat i området.

- De har tittat på stugan både invändigt och utvändigt för ett par veckor sedan och de skulle höra av sig. Men jag har inte hört något än. De tog bilder på flera stugor i området och inte bara på min.

Han berättar att stugan från början var en skogskoja men gjordes om till en hälsingestuga 1975. Anledningen till att just den blev intressant för produktionen var färgen.

- De ville ha en stuga som inte var röd eller gul. Och min är brun.

Jan Fagerström hoppas att det blir just hans stuga som vi kan få se på bioduken någon gång framöver.

- Ja, vi måste hoppas. Det skulle vara väldigt roligt.

Inspelningen av Män som hatar kvinnor drar igång i höst. Huvudrollsinnehavare blir Rooney Mara som spelar Lisbet Salander och Daniel Craig som axlar rollen som Mikael Blomkvist.

Mer läsning

Annons