Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjd beredskap vid lysknapparna

Beredskapen inför svininfluensan varierar hos företagen i Söderhamn. - Allt från ingenting till en jätteoffert på desinfektionsservetter och tvättsprit, säger företagaren Lennart Hammarsten.

Annons

Varningssignaler om en befarad pandemi av den så kallade svininfluensan har mötts lite olika bland företagen i Söderhamn.

Hos Arizona Chemical har man dragit ner på resandet till minsta möjliga. Alltfler konferenser hålls via telefon och video.

Helena Torstensson, Process Produkter, tar saken med ro. Inga speciella försiktighetsmått har vidtagits:

- Kommer svininfluensan så drabbar den oss alla i så fall, säger hon.

Lennart Hammarsten, distriktschef för städbolaget Rensam, tillika ordförande för Söderhamnsavdelningen av Företagarna, beskriver de åtgärder hos medlemsföretagen och hans eget företag på följande sätt:

- Alltifrån ingenting till en jätteoffert på desinfektionsservetter och tvättsprit. Det är en månads leveranstid på den stora desinfektionsservetten: Jag verkar på städfronten inom Rensam och där har vi bestämt om höjd beredskap vid rengöring av lysknappar, säger han.

Den befarade pandemin (infektionssjukdom som sprids över världsdelar) har vållat en diskussion om beredskap, bland annat i form av vaccinering:

- Vi har tagit upp det på möten, men de flesta verkar tycka att det hela är upphaussat. Men den som vill får vaccinera sig och företaget står för kostnaden, säger han.

Företagarna har inte tagit upp frågan om svininfluensan på något av sina möten.

- Var och en får bestämma själv hur dom vill göra, säger han.

 

 

Mer läsning

Annons