Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högsta domstolen prövar inte livshotande knivhugg i magen

/
  • En man i 50-årsålder fick livshotande skador efter att ha knivskurits på en parkeringsplats.

Den 28-åriga man som knivhögg sin flickväns ex i magen i Ljusne får inte sin överklagade dom prövad av Högsta domstolen.
Nu väntar i stället sex år fängelse och därefter utvisning för mannen.

Annons

Det var i maj i år som en man i 50-årsåldern fick livshotande skador efter att ha knivskurits svårt i buken efter ett bråk på Stationsvägen i Ljusne. Den knivskurne mannen fördes till sjukhus där han hölls nedsövd och opererades för sina skador, ett 23 centimeter långt sår över buken.

Läs mer: Sex års fängelse för mordförsök

En 28-årig man kunde tidigt i utredningen gripas och dömdes senare till sex års fängelse och utvisning för försök till mord.

Själv menade mannen att han hade agerat i nödvärn och överklagade domen till hovrätten - som fastställde tingsrättens dom.

Läs mer: Offret: "Jag såg en mörk gestalt"

Domstolen menade att det visserligen hade kunnat finnas en nödvärnssituation men att agerandet varit obefogat. Mannen accepterade inte hovrättens dom utan valde att överklaga den till nästa instans.

Men Högsta domstolen väljer nu att inte ge mannen något prövningstillstånd. Det sexåriga fängelsestraffet står därmed fast. 28-åringen ska även betala nära 150 000 kronor i skadestånd till den knivskurne mannen.

Läs mer: Rättegång om mordförsök inleds

Mer läsning

Annons