Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högsta betyget någonsin för O-ringen

/

Arrangörerna för Oringen 2011 i Söderhamn har all anledning att känna sig nöjda. De har kasserat hem högsta betyget någonsin för arrangemanget.

Annons

Det blir en tuff nöt att knäcka för Halmstad när O-ringen går där nästa år om man ska lyckas matcha arrangerande Söderhamn.

Vår kommun fick nämligen toppbetyg. Årets arrangemang i Mohed tog hem 4,5 poäng av 5 möjliga på nöjdhetsskalan. Betyget gällde allt från det sportsliga till det övriga, till och med känslomässighet fanns med i frågeformuläret som 1 000 deltagare fyllde i:

- Ja, det är det högsta någonsin. Vi har aldrig fått så höga poäng på arrangemanget tidigare. Det är glädjande, säger Mark Baljeur, högste ansvarige för O-ringen.

I år tävlade 12 939 personer, vilket ska jämföras med förra gången arrangemanget gick i Söderhamn (2006) då drygt 14 000 deltog.

Trots färre deltagare spenderades mer pengar denna gång på boende, mat, bensin och nöjen: totalt 89 miljoner kronor, vilket är sex miljoner mer än förra gången.

I kommunens egen O-ringenkommitté konstateras att tre av fyra O-ringendeltagare passade på att göra utflykter i landskapet. I Söderhamn var fiskeläget Skärså populärast. I Bollnäs toppade Växbo Lin.

Mer läsning

Annons