Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hissen strejkade - Märta, 90, missnöjd

/
  • Märta Nyström är besviken på kommunikationerna i Söderhamn. Det är inte så lätt att kånka tunga väskor upp på perrongen när man är 90. Och rulltrappan fungerade inte på onsdagen. Det är inte första gången, enligt Märta.

- Det blir sämre och sämre med kommunikationerna i Söderhamn. Det säger Märta Nyström, 90, missnöjd resenär. Hon fick kånka på tung väska när hissen på Resecentrum strejkade nyligen.

Annons

Märta Nyström, 90, har bott i Söderhamn sedan 1994.

Hon trivdes i början. Men nu, de senaste 14 åren, har allt bara blivit sämre, tycker hon. Det som upprör henne är hur komplicerat det blivit att ta sig fram med allmänna kommunikationer för en äldre person som inte har tillgång till bil.

- Nyligen reste jag hit från Göteborg. När jag kom fram vid halvsextiden skulle jag åka hiss med min resväska. Men hissen strejkade och jag och två ännu äldre, med tunga väskor, fick stå där tills hjälp dök upp, säger Märta.

Och stort bättre är det inte med bussturerna, anser hon. Hon gruvar sig inför nästa läkarbesök i Hudiksvall. Det är dålig anslutning mellan bussarna och det händer att hon får vänta en halv dag på att ta sig hem från Hudiksvall.

Tidningen sökte på onsdagen ansvarig person hos Banverket för att få besked om varför rulltrappa och hiss krånglar så ofta, men fick ingen kontakt.

Mer läsning

Annons