Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hiphopkväll som växer

/

För tredje året gången anordnas hiphopkvällen Boo Boo-night i Söderhamn. I år blir det fredagen den 4 september.
– Det blir som en kick-off för de som börjar skolan, säger Sandor Bresovski, från Söderhamns Unga som arrangerar festen.

Annons

Uppträdanden, dans och förhoppningsvis nya kontakter som knyts. Det är vad man hoppas på av kvällen.

– Det blev så bra första gången vi körde, och nu vill vi att det ska bli ännu större. Fler ungdomar som uppträder, fler besökare och mer samarbeten, säger Sandor Bresovski.

Ungdomarna som uppträder är inte direkt kända, men unga talanger, som gärna uppträder och träffar andra.

– Det kommer ungefär 30 personer som uppträder, och det är många från andra städer. Man kan undra varför vi bjuder hit folk från andra städer och inte bara från Söderhamn – vi vill att de ska kunna inspirera våra ungdomar här, och tvärtom. Det kan bildas nya samarbeten, man kanske kan få någon idé tillsammans i framtiden, och så handlar det om att lära känna andra kulturer, eftersom våra deltagare har olika bakgrund. Det finns en spänning i att det kommer människor från andra ställen.

Sando Bresovski menar att det inte ordnas så mycket när det gäller just hiphop i Söderhamn. Men han tror också att hiphopkvällen har gjort att fler har fått upp ögonen för hiphop.

– Ska man vara ärlig är det ju mest rock här. Vi vill visa att hiphopkulturen handlar om så mycket annat än att vara gangster, droger och så vidare. Det finns mycket mer. Talangfulla människor som älskar att dansa och sjunga.

Tidigare har kvällen arrangerats på Verkstäderna, och i kulturhuset. Den här gången blir det i skatehallen.

– Vi försöker köra olika lokaler. Det blir mer spännande och speciellt, när man inte rör sig på samma område som tidigare.

Kvällen är helt drogfri – vakter med alkomätare ska se till att ingen som är påverkad kommer in i lokalen.

Förutom musiken blir det en slags integrerad modevisning – en modeskapande tjej vid namn Nadia har sytt kläder som en del av artisterna bär under sina uppträdanden.

Efter de tre inledande timmarna av uppträdanden och modevisning, följer tre timmars disco. Då hoppas man på dansbattles.

– Man får mer energi av att dansa med varandra, och inspireras av varandra. Vi tror att det här kommer att bli riktigt bra, säger Sandor Bresovski.

Mer läsning

Annons