Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henrik vidare till länsfinal i Svensktoppen nästa

/

Henrik Lundholm siktar mot att nå toppen i musikbranschen. På onsdag tävlar han i länsfinalen av Svensktoppen nästa.

Annons

Ett 40-tal bidrag kom in när musiktävlingen Svensktoppen nästa arrangerades för åttonde året i rad i Gävleborg. Nu har juryn gallrat ut majoriteten av bidragen och kvar i länsfinalen står en Söderhamnare.

– Det här känns jättekul. Vi surfar fram på vågorna just nu efter all bra respons som vi har fått på låten, säger Henrik Lundholm.

Låten som han tävlar med heter Stranger och är skriven tillsammans med kompisen Johan P-son från Göteborg. Henrik beskriver låten som en rock-poplåt som handlar om olycklig och jobbig kärlek.

– Det är lite fiction blandat med egna privata erfarenheter av olika slag. Jag tror att många känner igen sig i texten, säger Henrik Lundholm.

Han har tidigare tävlat i musik då han ställt upp i Idol 2010 och 2014. Nu hoppas han kunna ta sig hela vägen i Svensktoppen nästa där en plats i Melodifestivalen ligger i potten.

Men för att ta sig dit måste han först vinna onsdagens länsfinal i Gävle.

– Jag har koll på motståndet men det är svårt att säga hur vi står oss. Eftersom det inte bara är juryn som avgör så är vi väldigt beroende av de röster som vi får innan, säger Henrik Lundholm.

Vinnaren av länsfinalen får representera Gävleborg i en rikstävling där 25 bidrag kommer att ställas mot varandra. Finalen avgörs sedan på Liseberg i Göteborg.

För Henrik Lundholm och hans vän Johan P-son har deltagandet i musiktävlingen öppnat flera dörrar. Redan nu har duon nya låtar på gång och har även fått ett antal förfrågningar. Låten Stranger har dessutom börjats spela på radion.

– Att få ställa upp i Melodifestivalen vore ett drömscenario, då har man foten inne i branschen. Från början var deltagandet mest en kul grej men nu börjar tävlingsmänniskan i mig växa, säger Henrik Lundholm.

Under sommaren har låten kunnat höras på Östra berget där Henrik har och kommer att framföra låten under trivselkvällarna. Inför onsdagskvällens länsfinal känner han sig rätt lugn och laddar upp med en runda på golfbanan.

– Jag har själv lyssnat på låten 500 gånger nu och känner mig fortfarande nöjd. Dessutom kommer jag att köras av Linnéa Elfström Schederin så det känns väldigt tryggt.

Länsfinalen sänds på onsdagskväll i P4 Gävleborg.

Mer läsning

Annons