Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helsinge kulturscen i konkurs

/

Affärsverksamheten som började bra med artistbokningar runt om hela Hälsingland har nu gått i graven. I tisdags begärdes Helsinge Kulturscen i konkurs av ägarna själva. Kuriren har sökt ansvariga personer utan resultat.

Annons

Helsinge Kulturscen är begärd i konkurs av ägarna själva. Uppgifterna kommer från tingsrätten i Hudiksvall som tog emot ärendet i tisdags. Helsinge Kulturscen, med Mickael Eriksson och Niklas Granrud i spetsen, drog i gång sin affärsverksamhet hösten 2009. Målet var bland annat att få landets artister att upptäcka Hälsingland som arena och att på sikt få övriga Sverige att upptäcka musiker från landskapet.

Under hösten och vintern 2009 och under våren 2010 har ett stort antal kända svenska artister och band besökt Hälsingland. Första artisten ut var Tomas Andersson Wij som uppträdde på Söderhamns teater i början på oktober 2009.

Ytterligare en tanke och en plan för affärsverksamheten var att locka internationella artister och band till Hälsingland. I slutet på november förra året blev det irländsk folkmusik i Söderhamn. Arrangörerna har på hemsidan gått ut med att inget evenemang är för stort eller för litet för dem att arrangera. På sikt ville de även bygga upp en fungerande artistförmedling samt turnéproduktionsverksamhet.

När Kuriren får tag i Michael Eriksson svarar han:

- Jag är inte inblandad i det där längre. Du får prata med Niklas Granrud.

Kuriren har även försökt få tag på Niklas Granrud för en kommentar med utan framgång. Det som började så bra har nu slutat med konkurs.

Mer läsning

Annons