Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hatten av för Gene Taylor

/
  • Café Ljusnelaxen började kännas som ett litet mysigt hak i New Orleans när Gene Taylor rev av sin tredje låt. Nog bjöd han på volym, alltid, Gene.
  • Grab your saxofon, sa Gene Taylor till Micke Finell. Och det gjorde han förstås med finess, Finell.

Nej, det var inte Mississippi som flöt förbi därute, men River Ljusnan dög också gott åt Gene Taylor, boogie-woogie-virtuos från Californien. I like it here, sa Gene om Ljusne.

Annons

- Har ni någon aning om hur lyckliga ni är?!

Ja, han vågade sig på att vara lite provokativ, Micke Finell, när han introducerade kvällens artist på Café Ljusnelaxen, på söndagen.

Och visst såg dom lyckliga ut alla tio som sökt sig till Ljusnelaxen. Är det någon som kan få en boogie att woogga så är det förstås Gene Taylor, en gentleman med generös rondör och svart hatt. Den lämnade skulten bara när han skulle tacka för de livliga applåderna – och det fick han göra efter varje låt.

- I like it here. It´s right on the river, svarade Gene Taylor på frågan: "Well, mr Taylor, how do you like it in Ljusne?".

Det är Micke Finell, Rock around the clock production, som lockat hit Gene Taylor. De träffades 1991 när Gene spelade med The Blasters.

Men den som lockade Micke att ta med Gene till Café Ljusnelaxen var faktiskt Rogelia, nuvarande ägare till Ljusnes anrika kafé. Dom är gamla affärsbekanta.

- Jag köpte Folkets Park i Skutskär av henne, sa Micke.

Gene var angelägen om att komma igång med showen och snart fyllde tonerna av Long tall Sally varenda liten millimeter av det minimala utrymmet. Och här snackar vi ös.

Men Gene Taylor spelar inte bara, han sjunger också, och efter tre låtar var man inte längre så säker på att det var River Ljusnan som flöt mäktigt därutanför. Det var nog Mississippi ändå. Det kändes så.

Den som svär ve och förbannelse över att ha missat Gene Taylor i Ljusne får dessbättre en andra chans. Den 7 april spelar denne extraordinäre blues and piano-player på teatern i Söderhamn.

See you then.

 

Mer läsning

Annons