Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdträning inför debutföreställning

/

När Kulturskolans dansakademi har träning kan det bli emotionellt. Under sin debutföreställning gestaltar man flera känslostämningar.

Annons

Kulturskolans dansakademi har sin debutföreställning "Håll dig på mattan!" den 18 maj. Akademin startade i höstas och består av sju tjejer under ledning av danslärare Jessica Lindell. Föreställningen består av olika dansstilar som gruppen har arbetat med under terminen, och en del nya inslag. Showen består av jazzdans, modern dans, street, bollywood, lyrisk jazz och catwalk.

Sigrid Lundgren, 14 år, Ida Ersmar, 15 år, Paula Schönning, 16 år, och Hilda Schönning, 14 år, deltar under torsdagskvällens träning. Twisted sisters hit "I wanna rock" ljuder ur högtalarna, dunsar hörs i golvet när tjejerna landar efter ett hopp. De tränar två gånger i veckan. Danslärare Jessica Lindell beskriver danskursen som en chans för dem som vill fördjupa sig i ämnet och jobba med sin grundteknik.

- Dansakademin är främst till för de som har större ambitioner än att ha dans som ett fritidsintresse, säger Jessica Lindell.

Det var Jessica som såg en dansföreställning och blev inspirerad att göra något eget med dansakademin. Föreställningens scen är tänkt att vara uppbyggd som en catwalk av dansmattor, och dansarna ska aldrig gå utanför dessa mattor, därav föreställningens namn. Förhoppningsvis ska de i varje fall inte kliva utanför mattorna, men dansaren Sigrid Lundgren tar det med ro.

- Det är kul med utmaningar, säger hon.

Dansarna går igenom ett helt känsloregister under showens alla dansstilar.

- Det är mycket karaktärsarbete, säger Sigrid Lundgren.

För att leva sig in i varje dans blundar hon fem sekunder och sätter sig in i känslorna. En bra träning för Sigrid som tänker bli musikalartist i framtiden.

Tjejerna har även fått skriva historier om de karaktärer de gestaltar.

- Det blev en enorm skillnad för hur de levde sig in i dansen efter det, säger Jessica Lindell.

Mer läsning

Annons