Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan du se var det skottas i Söderhamn just nu

Söderhamns kommun har fått in rekordmånga klagomål på snöröjningen efter de senaste dagarnas intensiva snöfall. För den som vill se var plogbilarna befinner sig har kommunen inrättat en gps-tjänst.

Annons

Den här vintern är det premiär för den nya snöröjningsmodellen i Söderhamns kommun, något som har lett till många kritiska kommentarer från kommuninvånarna. Den nya modellen innebär en rad förändringar, bland annat handlar det om större områden som kan innebära senare röjning. Dessutom har kommunen numera avtal med en enda entreprenör, Söderhamns byggröjning AB, som ska ansvara för nästan hela arbetet.

Läs mer: Förändringar i Söderhamns snöröjning – kan ta längre tid att få snöröjt

Tidigare hade kommunen separata avtal med 38 entreprenörer. Många personer har hört av sig till kommunen angående snöröjningen och klagat på att just deras väg inte var plogad.

Läs mer: "Söderhamnarna förbannade" – 130 samtal om snökaoset

För den som vill se var snöröjarna befinner sig för tillfället har kommunen inrättat en tjänst. Genom att kommunen har gps-positionering av samtliga fordon kan man se var de skottar just nu.

Se kartan här.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons