Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här byggs Moheds nya stad

/

Tillsammans med O-ringen flyttar tusentals människor in på Moheds flygfält. Under måndagen kämpade ett femtontal personer med att bygga upp staden som ska stå som ett hem för nyinflyttarna.

Annons

– Hallå grabbar. Det finns en till vägg med fönster som ska upp. Det är bara att ta tag i det!

Byggnadsansvarige Fredrik Prans manar på grabbarna som släpar presenningar genom en sjö av regnvatten som samlats på trägolvet. De är genomblöta efter flera timmar i spöregn bland stålstänger och plastväggar.

I slutet av veckan ska hela torget stå klart och O-ringenstadens dryga 20 000 besökare ska ha sin samlingsplats tillgänglig.

Det femtio hektar stora campingområdet kommer att ha fyra utspridda matbutiker, medan torget kommer att vara den centrala platsen för umgänge och försäljning.

– Vi övade på att sätta upp tält under fredagen så, trots regnet, har det gått väldigt bra. Vi försöker göra lika som 2006, fast ännu bättre. Grundtanken är densamma, säger Folke Lysell.

Torget kommer att ha restauranger, en scen, matstånd, café, kiosk och en stor Team Sportia-butik. Det kommer att serveras kolbullar och på scenen kommer det att vara prisutdelningar och uppträdanden. Campingområdet har omformats för att kunna utnyttja terrängen bättre till tävlingarna och den stora matbutiken från 2006 har ersatts till fyra små.

På torget kommer det även att anordnas aktiviteter och två radiostationer kommer att finnas på området. Nu kämpar arbetarna för att få staden att stå och att se till att allt material och all logistik finns tillgängligt.

– Det är stressigt att få upp allting men vi gör allt vi kan. Vi måste få upp det. Så är det bara. Men det vi inte hinner, ja, det får vi väl göra senare, säger Folke Lysell.

Mer läsning

Annons