Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

– Han har alltid slagit mig

Kvinnan säger att hennes man misshandlat och försökt våldta henne. Han erkänner endast att han gett sin fru en örfil i fjol.

Annons

En sak var makarna överens om när de satt på var sin sida i salen i Hudiksvalls tingsrätt på onsdagen. Deras äktenskap har varit dåligt, och de har bråkat mycket.

Sedan går berättelserna om Ljusneparet isär. Kvinnan berättade att hon varit utsatt för misshandel under flera år. Hon anklagar också mannen för att ha försökt våldta henne.

– Han har alltid slagit mig, sade kvinnan inför rätten. Jag har förlåtit honom eftersom vi har barn tillsammans.

Mannen är åtalad för försök till våldtäkt och grov kvinnofridskränkning. Ljusnebon nekar till anklagelserna. Han erkänner endast att han har gett sin fru en örfil med öppen hand vid ett tillfälle i maj i fjol.

Under rättegången berättade kvinnan om en misshandel i februari:

– Han slog mig över hela kroppen tills jag svimmade av. Det var hårda slag mot mitt huvud. Dagen efter var jag jätteyr.

Hon sade att hennes man bett om ursäkt efteråt. Men efter det separerade paret och hade skilda bostäder. Drygt en månad senare, i mars, ska mannen ha kommit hem till henne och krävt att de skulle ha sex.

– Han har hotat, sparkat och slagit för att få sin vilja igenom, sade kammaråklagare Birgitta Fernlund.

Kvinnan tog sin tillflykt till en granne och ringde polisen därifrån. Åklagaren och kvinnan hävdar att våldtäktsförsöket dessutom inträffade inför parets barn som är i förskoleåldern och skolåldern. Rättegången fortsätter under torsdagen.

Mer läsning

Annons