Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir ny näringslivschef i Söderhamn

/

Jan Brandberg, 55, från Västerås blir Söderhamns nya näringslivschef.
– Eftersom turismen hamnar under näringslivsenheten tror jag att min bakgrund passar bra till jobbet, säger Jan Brandberg.

Annons

36 personer sökte tjänsten som ny näringslivschef i Söderhamn.

Valet föll på Jan Brandberg från Västerås.

– Jan har bred erfarenhet från olika områden. Han har varit egenföretagare, jobbat med samverkan mellan företag och hållbar utveckling samt arbetat mycket med turism i Västmanland, berättar kommunstyrelseförvaltningens chef Thomas Norgren.

Läs också: Stort antal sökande till rollen som näringslivschef

Jan Brandberg har precis skaffat sig en lägenhet i Söderhamn och kommer att veckopendla från Västerås.

Han är civilekonom med examen i marknadsföring från Uppsala universitet. Han har även läst internationell marknadsföring på University of Texas i Austin.

Jan Brandberg har tidigare bland annat jobbat inom försäljning, reklam och marknadsföring i Mälardalen samt varit marknadschef på Westmanna Turism. Han kommer närmast från en tjänst som konsult åt Sustainable Business Mälardalen som arbetar för en hållbar affärs- och näringslivsutveckling i Mälardalsområdet.

Vilka områden tycker du är viktiga för Söderhamn att utveckla eller förbättra?

– Alla områden hör ihop. För det första måste söderhamnarna känna att de kan få tag i tillfredsställande produkter på orten och känna att staden inte utarmas, säger Jan Brandberg.

– Sedan är det viktigt att företagen på orten kompletterar varandra så att man får ett heltäckande utbud med tillverkande och tjänsteföretag.

Han menar också att om de som bor i Söderhamn trivs och om företagen trivs – då kommer även besökarna och turisterna att trivas.

Läs också: Svag tillväxt inom företagandet i länet

I Svenskt näringslivs senaste ranking av företagsklimat hamnade Söderhamn på plats 243 av Sveriges 290 kommuner.

Hur ser du på det?

– Jag vet inte exakt vilka delar som ingår i den rankingen. Man kan ha en ranking som en målsättning, men det viktigaste är att det finns ett väloljat maskineri och att företagare blir sedd och får det stöd som behövs.

Jan Brandberg tillträder sin nya tjänst som näringslivschef den 1 januari.

Läs också: Två av tre vill nyanställa - urstark byggkonjunktur i höst

Mer läsning

Annons